Voorkom Problemen: Wtw-systeem Reinigen

Waarom Is Het Belangrijk Om Uw Wtw-systeem Te Reinigen?

 

Onderhoudstips Voor Uw Wtw-systeemInvesteer In Schone Lucht: Wtw Reinigen

Wilt u uw mechanische ventilatie laten reinigen en onderhouden? De monteurs van Feenstra voeren deze werkzaamheden graag voor u uit. Dankzij hun ervaring en vakmanschap kunt u vertrouwen op een goed werkende installatie en gezonde lucht in uw woning. Wij adviseren om eens in de zes jaar uw complete mechanische ventilatie systeem, inclusief de luchtkanalen, te reinigen.

 

Naast het schoonmaken is het regelmatig onderhouden van uw WTW-systeem essentieel. Dit omvat het controleren van filters, het eventueel vervangen ervan, het inspecteren van ventilatieroosters en een algehele evaluatie van het systeem. Door dit periodieke onderhoud wordt niet alleen de efficiëntie van het systeem gegarandeerd, maar kunnen ook mogelijke problemen tijdig worden opgespoord en opgelost.

 

Wtw Reinigen Voor Een Gezonder Thuis

 

Waarom Moet Uw Wtw-systeem Regelmatig Worden Schoongemaakt?Voorkom Problemen: Wtw Reinigen

Zaken zoals ouderdom, nieuwe technologieën en stijgende kosten voor reparaties spelen dan een rol. Als u merkt dat uw WTW-systeem minder goed werkt, zelfs na goed onderhoud, is het wellicht tijd om te overwegen het te vervangen. Ons ervaren team staat klaar om u te adviseren over wat de beste levensduur is voor uw WTW-systeem.

 

Wij bieden niet alleen deskundige reinigingsdiensten, maar ook advies op maat en professioneel onderhoud om de optimale werking van uw WTW-installatie te waarborgen. Neem vandaag nog contact met ons op en adem weer frisse, schone lucht in uw woning. Wij staan klaar om bij u langs te komen en uw WTW-systeem weer in topconditie te brengen! Plan gerust een afspraak met ons in.

 

Schone Lucht Begint Bij Uw Wtw-systeem

 

Deze aanbieding is tevens van toepassing op Verenigingen van Eigenaren (VVE’s), waarvoor wij speciale tarieven hanteren voor groepsonderhoud. Wilt u meer informatie? Neem gerust met ons op voor alle details! .

 

Waarom Is Het Nodig Uw Wtw-systeem Te Reinigen?Essentiële Voordelen Van Regelmatig Wtw-systeem Reinigen

Mechanische ventilatoren (MV's) en WTW units moeten minstens één keer in de twee jaar gereinigd worden. Dit kun je zelf doen door de ventilatiebox open te maken en voorzichtig stof en vuil van de ventilatorbladen te vegen met een droge, zachte doek. We raden echter aan dit door een vakman te laten doen, omdat de ventilator nauwkeurig gebalanceerd is door de fabrikant.

 

Met de juiste filters kun je dit om de 3 à 4 jaar laten doen. Plaats daarom altijd kegelfilters op de ventielen. Laat daarnaast eens in de 4 tot 6 jaar de ventilatiekanalen schoonmaken. Zelf kun je met een stofzuiger alleen het beginstuk schoonmaken, maar ver kom je niet in het ventilatiekanaal.

 

Essentiële Stappen Voor Wtw Reinigen

 

Een MV zuigt alleen vervuilde lucht af. De aanvoer van verse lucht gebeurt op een natuurlijke manier, via roosters en kieren. Ventielen zitten vaak alleen in keuken en wc en/of badkamer en de ventilator is ongeveer net zo groot als een computer monitor. Een WTW systeem zuigt niet alleen lucht af, maar blaast ook schone lucht de woning in, hier zit een balans in.

 

De aangevoerde lucht wordt door de WTW opgewarmd. De ventielen vind je vaak op meer plekken in huis en het apparaat is vaak ongeveer net zo groot als een wasmachine. Een mechanische ventilator of warmteterugwin-systeem gaat doorgaans 15 tot 20 jaar mee, mits deze goed onderhouden wordt. Heb je de neiging de ventilatie uit te zetten wegens geluid of andere overlast? Laat het dan nakijken door een installateur.

 

Heb je nog andere vragen na het lezen van deze blog? Neem dan gerust website hier contact op met onze klantenservice. Zij helpen je graag verder.

 

Stof kan zich in de loop der tijd enorm ophopen. Wanneer dit niet wordt schoongemaakt, blijft de stof in uw huis hangen. Wanneer u het ventilatiesysteem laat schoonmaken, voorkomt u niet alleen dat deze deeltjes zich verspreiden in uw leefruimte, maar zorgt u er ook voor dat het systeem goed blijft werken.

 

Schone Lucht Begint Bij Een Schoon Wtw-systeem

 

Daarnaast kan helpen allergieën te verminderen en zorgt het schoonmaken ervoor dat u een gezonde en comfortabele leefomgeving behoudt. Kortom, noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Mechanische ventilatie en warmteterugwinning (WTW) zijn beide methoden om de luchtkwaliteit in een huis of gebouw te beheren. Toch zijn er verschillen tussen de twee systemen.

 

Het brengt verse buitenlucht binnen en voert gebruikte lucht af. Deze ventilatiemethode haalt geen warmte terug uit de afgevoerde lucht. richt zich niet alleen op luchtverversing, maar ook op het terugwinnen van warmte. Het maakt gebruik van een warmtewisselaar om warmte van afgevoerde lucht naar verse buitenlucht over te brengen, waardoor het efficiënter wordt.

 

Schone Lucht Is Essentieel: Wtw-systeem Reinigen

 

Mechanische ventilatie is dus ontworpen voor het afvoeren van lucht, terwijl Warmteterugwinning (WTW) ventilatie zich richt op het integreren van zowel de toevoer als afvoer van lucht binnen één systeem. De voordelen van een regelmatige reiniging van uw ventilatiesysteem zijn er genoeg. Allereerst zorgt het voor een gezondere luchtkwaliteit, wat essentieel is voor uw algemene welzijn.

 

Een schoon ventilatiesysteem draagt ook bij aan het voorkomen van allergieën en ademhalingsproblemen waardoor een comfortabele leefomgeving wordt gecreëerd. Uw ventilatiesysteem laten reinigen is noodzakelijk voor een gezond binnenklimaat. Onze ervaren monteurs staan voor u klaar om u te assisteren. Of het nu gaat om het schoonmaken van de ventilatiekanalen, het vervangen van uw ventilatie, het reinigen van het ventilatierooster of het uitvoeren van algemeen onderhoud.

 

Neem contact met ons op voor meer informatie over de mogelijkheden en kosten van ventilatiesysteem reiniging of plan een afspraak in. Wij helpen u van stof af te komen! * Buren en VVE actie! Hebben uw buren of andere huishoudens in uw gebouw ook behoefte aan een ventilatiesysteem reiniging? Bij De Stofjongens bieden wij aantrekkelijke kortingen voor het reinigen van ventilatiesystemen wanneer meerdere buren besluiten om gezamenlijk gebruik te maken van onze diensten.

 

Reinig Uw Wtw-systeem Voor Een Frisse Luchtstroom

 

Meer weten? Neem met ons op! .

 

Heb je thuis mechanische ventilatie of een warmteterugwin-installatie (WTW)? Deze systemen werken niet alleen op een andere manier. Het onderhoud van deze systemen verschilt ook. Je herkent het soort installatie meestal aan de grootte van de box. De box van een WTW-systeem is ongeveer zo groot als een wasmachine. Deze is een stuk groter dan de box van het mechanische ventilatiesysteem.

 

Adem Zuivere Lucht: Wtw-systeem Reinigen

 

Via roosters boven de ramen komt verse lucht het huis in. In de keuken en de wc of de badkamer zitten ventielen. Een WTW-installatie zuigt lucht af, maar blaast ook schone lucht de woning in. Deze lucht is gefilterd door de filters in de installatie. De WTW-installatie warmt deze schone lucht op met warmte uit de woning.

 

Wat veel mensen nog niet weten is dat de kanalen van uw ventilatie systeem ook ophopen met stof, vuil en bacteriën! Om ervoor te zorgen dat u altijd verse/schone lucht in uw woning in ademend doet u er goed aan om een volledige onderhoudsbeurt uit te laten voeren! Ook indien er mensen in uw huishouding last hebben van stofallergie , astma of dergelijke ziektes/problemen kan dit vaak ook de oorzaak zijn van een bevuilt ventilatie systeem! Heeft u last van uw ogen, keel, hoest u vaak , maakt de hoofdbox veel lawaai, dan kunnen dit ook tekenen zijn dat er onderhoud nodig is.

 

Onderhoud is voor WTW-Ventilatiesystemen een vereiste om verzekerd te zijn en te blijven van een gezond en comfortabel binnenklimaat. biedt onderhoudsdiensten , zowel op afroep als in contractvorm (doorlopend). Hieronder volgt een overzicht van de onderhoudsdiensten. Kanalen reinigen dient u apart te bestellen in combinatie met een onderhoudsbeurt. Een onderhoudscontract is alleen mogelijk in combinatie met afname van filters bij WTW-FIlters.nl.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Voorkom Problemen: Wtw-systeem Reinigen”

Leave a Reply

Gravatar